• Categoria de l'entrada:Literatura

Ho podria deixar en blanc. Qui no les coneix? Es el nostre patrimoni narratiu mes important. Mossèn Alcover, el mallorquí mes gran des de Ramon Llull, qui inventà el català literari. Com altres folkloristes arreu d’Europa com els Germans Grimm i tants altres de molt renom, Alcover recollí la tradició oral de la nostra illa i ens llegà aqueix patrimoni que de no ser per ell s’hauria perdut probablement.

Tenc records d’infant, d’haver estat objecte del relat de la flor romanial, convertint-me en hereu d’una tradició que prove d’un temps on un tal Joanet sempre se casava amb la filla del Rei, que era la mes guapa del mon.

Menció especial per l’autor. Mossèn Alcover es una figura de autentica llegenda. Les rondalles son un patrimoni absolutament monumental, si nomes hagués recopilat les rondalles li hauríem de dedicar ja un monument, però no content, va organitzar el primer congres internacional de la llengua catalana posant al nostre idioma a l’altura de tots els demés, però es que això no es tot. La seva major obra des de el meu humil punt de vista es el Diccionari Català-Valencià-Balear, una recopilació del nostre lèxic, el comú de tots i el particular de cada racó del nostre àmbit lingüístic. Aprofitant l’aniversari de la seva mort, la seva obra passa a ser de domini public.

Totes les rondalles aquí publicades, estan extretes d’un llibre electrònic amb la següent llicencia:

Bodleian Libraries
This book is part of the collection held by the Bodleian Libraries and scanned by Google, Inc. for the Google Books Library Project.
For more information see: http://www.bodleian.ox.ac.uk/dbooks

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial- ShareAlike 2.0 UK: England & Wales (CC BY-NC-SA 2.0) licence.